Top
BBlog - all about bouwpakketten

13-07-2012

Prefab voor(oor)deel

‘Voorgefabriceerde elementen’, prefabs dus, zijn goedkoper.
Heel simpel. Prefab is makkelijker te vervoeren en op te slaan. Prefab heb je sneller in elkaar geklust. Prefab is kwalitatief shit...

Nou, díe vlieger gaat niet meer zo makkelijk op. De kwaliteit van de meeste bouwpakketten van tegenwoordig is prima en wordt steeds beter. In deze wat mindere economische tijden is het juist heel voordelig om voor een bouwpakket te kiezen.

Een bouwpakket is vaak goedkoper dan hetzelfde produkt op maat gemaakt.
Het in elkaar zetten van een bouwpakket wordt steeds gemakkelijker door uitgebreide instructies op papier (veel plaatjes) en film (Youtube/ DVD) en de levertijd is vele malen korter dan het op maat gemaakte produkt, 90% ligt wel ergens op voorraad te liggen en is binnen no-time hierheen gezonden.

Daarbij is een bouwpakket makkelijker van A naar B te verplaatsen omdat deze heel handig is ingepakt, makkelijk op bergen en dus makkelijker op te slaan.
Maar al die voordelen, zijn er nadelen dan?

Tuurlijk.
Zo zijn er naast jouw bouwpakket nog honderden, nee duizenden precies hetzelfde. Zelfde uitvoering, misschien andere kleur, andere maat maar verder toch echt hetzelfde. Of dat erg is? Dat is persoonlijk. Wie iets anders wil zal voor maatwerk kiezen maar wie snel en makkelijk wil doen: kies een bouwpakket!

Maar de kwaliteit, die kan toch nooit goed zijn als er zoveel dezelfde van gemaakt zijn?

HOEZO?

Waarom is de kwaliteit niet goed als het prefab is? Waarom zou het scheef/ niet goed afgewerkt/ goedkoop materiaal zijn? Tegenwoordig staat kwaliteit steeds hoger in het vaandel en veel bedrijven willen en kúnnen dit ook leveren, dus ook als bouwpakket.

Neem de bouwpakkettrappen uit onze webwinkel: deze zijn afkomstig uit Italië en worden daar met veel zorg en aandacht gemaakt en ingepakt. Na vele studie-uren, ontwerpen en proefmodellen, proefpersonen die mogen komen klussen en examen comissies komt daar dan een trap of hek uit die in losse onderdelen wordt geleverd. Daarbij zit dan een zeer uitgebreide insctructie. Een béétje klusser komt daar echt wel uit en het resultaat mag er dan ook zijn: een door jezelf echte in elkaar geknutselde trap en/ of hekwerk: Daar mag je trots op zijn. En een persoonlijk tintje is er altijd aan te geven, schilder de treden rood en de trap geel: niemand die beweert dat dat een 'standaard bouwpakket' is!

 

 

_____________________________________________________________________


27-06-2012:

Bouwpakketten!

Wie heeft er nog nooit een in elkaar gezet?
Bijzonder als je hier 'ik' op kan zeggen.
Eerst waren er de welbekende kastjes, tafels en bureau's van de bekende meubelwinkels. Daarnaast natuurlijk de schaalmodellen van miljoenenjachten, megatrucks en turbojets. Tegenwoordig is bijna alles als bouwpakket verkrijgbaar.

Neem een produkt in gedachten, tik deze in op Google en zet er dan 'bouwpakket' bij. Iets gevonden wat niet als bouwpakket verkocht wordt? Dan heb je een gat in de markt ontdekt.


Dat moet ook wel met als die doe-het-zelf-ers van nu.
Een beetje vrouw van tegenwoordig zorgt dat haar net binnengekomen keuken in elkaar gezet is en draait voordat haar man thuiskomt. Daarbij genomen dat zij zelf tot 17 uur werkt, een half uur later pas thuis is, nog boodschappen moet doen en dan pas aan de keuken toekomt voordat haar man binnenstapt.

Een bouwpakket hoort gewoon bij het dagelijkse leven. Het is dan wel de bedoeling dat deze makkelijk in elkaar te zetten is en zeker niet wiebelig of scheef uit de make-over komt.

Wat is nou dan een voordeel van een bouwpakket?
Geloof me, iedereen kan dit opnoemen maar ik zet het toch nog maar even neer...

Ten eerste: de produktiekosten zijn lager omdat er van een heleboel precies hetzelfde wordt gemaakt in grote hoeveelheden zonder het in elkaar te hoeven zetten wat dus ook weer arbeidskosten scheelt.

Ten tweede: de transportkosten zijn lager omdat een bouwpakket zodanig verpakt is dat deze minder ruimte inneemt en er dus meer van meekunnen per vracht.

Als derde, vierde, vijfde: een bouwpakket in elkaar zetten zorgt voor een zelfvoldaan gevoel achteraf, je krijgt toch op de een of andere manier 'feeling' voor en met het produkt (ongeacht de hoedanigheid van deze feeling), je maakt nieuwe vrienden bij het in elkaar zetten van een bouwpakket, want wie zet er nou niet graag een trap in elkaar voor de buurman, tussen de was en het naar school brengen van de kids door?


Maak jezelf populair: zet een bouwpakket in elkaar!

Wil je simpel beginnen en snel klaar zijn? Dan raad ik je van harte een bouwpakket hekwerk aan: staander links, staander rechts, onder- en bovenregel daartussen en daar dan weer alle balusters tussen schuiven, voetjes onder de staanders en hop je bent klaar!